افزایش اعتياد به مواد مخدر در ميان زنان و کودکان افغان ناشی از استعمار قرن بيست و يکم است.

ساخت وبلاگ

افزایش اعتياد به مواد مخدر در ميان زنان و کودکان افغان ناشی از استعمار قرن بيست و يکم است.

مترجم و محقق: محمد گلشاهی

به گفته واشنگتن پست در 19 ژوئن2017، تعداد معتادان مواد مخدر و زنان در افغانستان در سال های اخیر افزایش یافته است. در سال 2010 ، کارشناسان سازمان ملل تخمین زده اند که حدود یک میلیون مصرف کننده به مواد مخدر در افغانستان وجود دارد، که اغلب از تریاک به عنوان "یک نوع خود دارو" در برابر سختی های زندگی استفاده می کنند. آنها در سال 2015 اعلام کردند که شمار معتادان در این کشور به 3 میلیون نفر افزایش یافته است و بیشتر آنها از هروئین استفاده می کنند. شایسته حکیم، یک پزشک و متخصص توانبخشی مواد مخدر که در مرکز ملی درمان اعتیاد زنان و کودکان در کابل فعالیت می کند، گفت: "این مسئله یک سونامی خاموش است و در چند سال دیگر کنترل نمی شود، این معضل یک فاجعه خواهد بود."(واشنگتن پست)

افغانستان 90 درصد از هروئین جهان را تأمین می کند و اکنون این کشور نه تنها رهبر جهانی تولید تریاک است، بلکه هم اکنون عمده جمعیت مصرف کننده مواد مخدر هستند. مقامات بهداشت افغانستان نگرانی های مواد مخدر را به عنوان "سونامی" توصیف می کنند؛ چرا که تعداد معتادان در دو سال گذشته تنها به سه میلیون نفر افزایش یافته است.

دهها هزار تن از زنان و کودکان افغان تحت تاثیر این مشکل قرار دارند. برخی از زنان، فاحشه و یا دزد می شوند. بسیاری از خانواده ها به کودکان تریاک می دهند تا آنها را آرام کنند، کودکان را به تکدی گری و پرورشگاه می فرستند یا در ازای به دست آوردن مواد، آنها را برای ازدواج می فروشند.

گسترش اعتیاد به مواد مخدر در افغانستان نه تنها ناشی از فساد جامعه می باشد که تحت مفاهیم اسلامی و قانون شریعت امکان زندگی وجود ندارد بلکه این نیز نتیجه تهاجم استعماری، جنگ و ویرانی کشور است که خانواده ها و نسل ها را به مادران و کودکان معتاد به مواد مخدر تبدیل می کند. اعتیاد کودکان در دو سال گذشته حدود 60 درصد افزایش یافته است. متاسفانه این موضوع در کشور جنگ زده ای که هزینه هروئین کمتر از هزینه مواد غذایی است، تعجب آور نیست. یک گرم هروئین حدود 1 پوند در افغانستان قیمت دارد.  بسیاری از زنان به فرزندان خود هروئین می دهند تا از ضعف و گرسنگی جلوگیری کنند.  خانواده های معتاد گزارش دادند که آنها غذای کافی برای تغذیه تمام اعضای خانواده ندارند، به طوری که آنها به  فرزندان خود اجازه می دهند تا برای رفع اشتها مواد مصرف کنند. بسیاری از زنان و اطفال تکدی گری یا تن فروشی می کنند تا مبلغی برای مواد به دست بیاورند زیرا به دست آوردن این پول کم نسبت به پول مورد نیاز برای غذا، آسانتر است.

اعتیاد به مواد مخدر نیز از خارج از این کشور می آید. بسیاری از افغان ها که به دلیل جنگ و شرایط بد زندگی در کشور، که در کشورهای همسایه پناهده شدند،  از مواد مخدر در محل کار خود استفاده می کنند، به این اعتقادند که استعمال مواد مخدر به آنها کمک خواهد کرد که ساعات بیشتری کار کنند. پس از بازگشت به خانه، آنها این اعتیاد را به محیط خانواده خود می آوردند و خانواده هایشان را در این فاجعه قرار می دهند.

بنابراین، دلیل اصلی اعتیاد، جنگ دراین کشور توسط قدرت های سکولار است. گزارش های بسیاری وجود دارد که نیروهای ایالات متحده روستاها را بمباران کردند ، ده ها تن از مردم بی گناه را کشتند و خاطره اندوه آور برای خانواده ها به جای گذاشتند. اعضای باقی مانده خانواده ها در جنگ از مواد مخدر استفاده می کنند تا درد خود را فراموش کنند و از زندگی بی معنی خود آزاد شوند. پس از حملات آمریکا، بسیاری از کودکان یتیم شدند، بسیاری از زنان بیوه شدند و بسیاری از والدین بی فرزند شدند. جنگ و اضطراب مهمترین عوامل موثر بر روحیه انسان است. براساس برآوردهای تخمین زده شده سازمان بهداشت جهانی، بیش از 300 میلیون نفر با افسردگی در سطح جهانی زندگی می کنند که از سال 2005 تا 2015 بیش از 18 درصد افزایش یافته است. در حالی که اطلاعات دقیق در مورد افسردگی و اختلالات روانی در افغانستان در دسترس نیست، براساس برآوردهای اخیر سازمان بهداشت جهانی، یش از یک میلیون افغان در معرض اختلالات افسردگی هستند، در حالی که بیش از 1.2 میلیون نفر از اختلالات اضطرابی رنج می برند. ارقام واقعی احتمالا بسیار بالاتر است. در افغانستان شایع شده است که اکثر مردم سعی می کنند با استفاده از مواد مخدر، درد و غم خود را فراموش کنند.

دولت افغانستان مشغول جنگ به اصطلاح جنگ علیه تروریسم است. دولت افغانستان به طور کامل وضع اقتصادی کشور را نادیده گرفته است و شرایط روحی مردم را رها کرده است. افزایش اعتياد به مواد مخدر، واقعیتی غم انگیز دیگری است که زنان و کودکان در افغانستان گرفتار شده اند.یک نگاه عمیق نشان می دهد که استعمارگران قرن بیست و یکم گام به گام آینده را برای افغانستان از بین می برند و هیچ توجیه ای برای دفاع از آن وجود ندارند.

مترجم و محقق : محمد گلشاهی

Ref: http://www.khilafah.com/the-rise-in-drug-addiction-among-afghan-women-and-children-is-a-result-of-colonialism-of-the-21-century/Published on 5th July 2017

تروریسم مواد مخدردر کشمیر - استراتژی جدید پاکستان...
ما را در سایت تروریسم مواد مخدردر کشمیر - استراتژی جدید پاکستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : muhamadgolshahi بازدید : 179 تاريخ : چهارشنبه 19 دی 1397 ساعت: 15:52